VVV - DGT_color

Webinar Lithium batterijen 18/01

Datum en uur:  

🗓 18 januari 2024

⏰ 12u – 13u

Kostprijs: 

GRATIS na registratie

Programma:

Omkadering opslag versus vervoer

  • Opslag van gevaarlijke goederen in België
  • Opslag van batterijen
  • België versus Nederland
  • PGS, publicatiereeks gevaarlijke stoffen

 

Het vervoer van lithium batterijen

  • Behandeling
  • Vrijstelling
  • Etikettering
  • Documentatie

NAVIGEREN DOOR DE BOEIENDE WERELD VAN LITHIUM BATTERIJEN

Lithium batterijen zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Lithiumdragende opslagsystemen en energiedragers vormen immers de basis van de huidige elektrische revolutie en zijn een cruciaal onderdeel van de Europese “Green Deal” en onze inspanningen om de broeikasgasuitstoot te verminderen. Men vindt ze in telefoons, laptops, e-bikes en huishoudelijke apparatuur, maar ook in elektrische en hybride voertuigen.

Recente nieuwsitems zoals de brand op de autovrachtschepen Fremantle Highway en Felicity Ace maken buiten de veelzijdige gebruikstoepassingen echter ook de gevaren en risico’s van lithiumhoudende (afval-)producten duidelijk: “with great (battery) power” komt immers “great responsibility”… Ze zijn erg gevoelig voor overladen en diepontladen, extreme temperaturen en impact, met risico op kortsluiting, thermal runaway en brand met vrijgave van giftige pyrolyseproducten. Lithiumbranden blijken bovendien in de praktijk ook zeer moeilijk te blussen en kunnen zo onnoemelijke schade aanrichten aan mensen, infrastructuur en natuur.

Hoewel een zeer relevant deel van de logistieke keten en consumenten dagelijks in aanraking komt met grote of kleine hoeveelheden lithium batterijen, blijken veel winkels, organisaties en bedrijven amper op de hoogte te zijn van hun gevaren en/of te voldoen aan de wettelijke verplichtingen die gepaard gaan met de opslag, manipulatie, transport en afvoer van dergelijke producten.

Ben je logistiek, operationeel en/of SHEQ manager of preventie- en/of veiligheidsadviseur en komt je als onderdeel van uw supply chain in aanraking met lithium dragende (afval-) producten, of wil je meer weten over de risico’s en gevaren, het transport (ADR, RID, ADN, IMDG en IATA) en de wet- en regelgeving van dergelijke producten? Dan is deze webinar ongetwijfeld iets voor jou! 

In deze webinar leer je alles wat je moet weten inzake de werking, veiligheid, opslag, transport en recycling van lithiumhoudend gevarengoed en -afval over de vijf transportmodi.

Schrijf je nu in voor ons webinar!

VEILIG TRANSPORTEREN VAN LITHIUMBATTERIJEN – BEST PRACTICES

Laat je gegevens achter om je te registreren voor ons gratis webinar op 18 januari van 12u-13u. Je ontvangt na inschrijving een link naar het webinar.

Aanvraag offerte

Vraag hieronder een offerte aan voor bedrijfsopleidingen op maat of voor een externe veiligheidsadviseur. Wij behandelen deze zo spoedig mogelijk.